Çağrı Merkezi 0(242) 463 15 23

Sıkça Sorulanlar

Polietilen, termoplastik türleri içinde en uzun zamandır kullanılan polimerlerden biridir. Yüksek yoğunluklu, orta yoğunluklu, düşük yoğunluklu olmak üzere farklı tipleri vardır. Ayrıca, lineer bağlı, çapraz bağlı türleri de mevcuttur.

Polietilenin çok geniş bir kullanım alanı vardır. Su depoları, plastik oyuncaklar, ışıklı saksılar ve benzeri dekoratif ürünler, taşıma poşetleri ve plastik ambalajlar vb. hayatın her alanında kullanılmaktadır.

Polietilenin en önemli özelliklerinden bazıları darbelere karşı dayanıklılığı, işleme kolaylığı ve düşük maliyetidir.

Kimyasal maddelere dayanım konusunda en iddialı plastik çeşitlerinden birisi polietilendir. Bu özelliğine bağlı olarak çoğu kimyasal maddenin depolanmasında polietilen tercih edilebilir. Unutulmamalıdır ki, polietilen deponun içerisinde saklanacak kimyasalın özgül ağırlığı, ısısı, yoğunluğu gibi kriterler bu dayanımı etkileyecek başlıca unsurlardır.

Polietilen üreticilerinin ilan etmiş oldukları Kimyasal Mukavemet Çizelgeleri bu konuda yol gösterici olmaktadır. Kimyasal depolanacaksa, bu çizelgelerin incelenmesi tavsiye olunur.

Bina ve konutlarda 6 daireye kadar toplam 2000 L ve bundan sonraki her daire için 500 L artırılmış kapasitede su deposu bulundurulması yasal bir zorunluluktur.

5 kattan yüksek binalarda her kata yangın muslukları konulması, her musluk için de 400 L hacminde yangın suyu deposu kullanılması gerekmektedir.

İşhanı, çarşı, pasaj, mağaza, otel, okul, sinema, tiyatro gibi binalarda bulundurulması gereken su deposunun kapasitesinin 15000 L’den az olmaması gerekmektedir. Bu konularda en güncel bilgiler bulunulan yerin ilgili itfaiye müdürlüklerinden alınabilir.

Foseptik depolar için belirlenen kapasite ise konut başına 12000 L’dir.

Bina Ortalama Tüketim (günlük L/kişi)
Konut 90 - 130
Otel 120 - 160
Hastane 200 - 500
Okul 5 - 10
Çoçuk Yuvası 80 - 100
Kreş 60 - 80
Askeri Kışla 60 - 80
Lokanta 20 - 100
Sulama 1,5 L/m²
Oto Yıkıma 100 - 150

Öncelikle su deposunun ne için kullanılacağı ve nereye konulacağının belirlenmesi gerekir.

Depo içme suyu için kullanılacaksa polietilen doğru tercih olacaktır. Deponun güneş ışınlarına karşı korumalı ve gıdaya uygun olması önemlidir.

Depo kimyasalların saklanması için kullanılacaksa, deponun malzemesinin bu kimyasala dayanıklı olduğunun bilinmesi gerekir.

Ayrıca, depoların et kalınlığı içinde saklanacak malzemenin özgül ağırlığına göre ayarlanmalıdır.

Boru tipi depolar, dar girişli ve fakat yüksek tavanlı mekanlar için uygun alternatiflerdir.

Binaların bodrum katları gibi, dar girişli mekanlarda yerinde montaj depolar tercih edilmelidir. Bu konuda en pratik ve ucuz çözüm CTP (polyester, fiberglas) depolardır.

Fiberglas depolar ayrıca, yağmur suyu hasadı, atık su, foseptik uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Depo toprak altında kullanılacaksa, ona göre güçlendirilmelidir.

Sepetinizde şu an ürün bulunmuyor.